Erlanet

Kapcsolatok, hirdetések
 
Ezt is tudnod kell!
 
Házigondozás-Otthonápolás-Gyógymasszázs
 
LEGIÓ PATRIA NOSTRA
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Chat
 
Ez is hasznos lehet
linkpont

Auto Backlink - Web Link Exchange - webcim.info - Start site

linkgyűjtemény

Search Engine

Submit Your Site To The Web's Top 50 Search Engines for Free!

 Weblink Linkgyűjtemény, Linkek

Linkgyűjtemény és RSS gyűjtemény

Hoparduc Toplista

linkcsere

 websas.hu

Submit ExpressSubmit Express - SEO Services

 
erlanet
Aloe vera barbadensis miller

Az Aloe Verát ismertebb nevén, Aloe Barbadensis Millert több ezer éve ismeri, és használja az emberiség dísznövényként, és gyógynövényként egyaránt. 

Több nagy történelmi kultúrában mint az egyiptomi, arab,indiai, kínai, görög, római, már részletesen nyomon követhető a gyógyászati alkalmazása is.
 
Az aloét a spanyolok vitték Afrikából Amerikába. Európában az egyes aloé fajok csak az 1600-as években  váltak ismertté.
 
Mára már a Földrészek számtalan részén foglalkoznak termesztésükkel, és gyógynövény-gyógyászattal.
 
Az aloé nemzetség a liliomfélék (Liliaceac) családjába tartozó kb. 350 fajt egyesít. Ezek többsége évelő, pozsgás növény, kardalakú levelekkel, melyeken tüskeszerű kinövések vannak. 
 
 A fürtös, trombitához hasonló virágok színe zöldes-fehér, sárga, piros esetleg narancssárga. A fúvós hangszerhez hasonló virágai, egy vagy kétágú hosszabb száron nőnek. A virágzatuk fürtös, a kis szárakon ülő virágok lehajlóak. 
 
A levelei egy rövid szár körül spirálisan találhatók. 
A levelek egymás felett találhatók. Igencsak húsosak, lédúsak, zöld-kékesszürke színűek, a felső felük kissé behorpadó, alsó felük erősen domborodik.
 
Hosszaságuk akár 50 cm is lehet.
 
A termése zárt tok, ritkább esetekben sok maggal. 
 
A termesztett aloé (otthon) a téli időszakban virágzik, viszont a termése nem  igazán szokott beérni.
 
Szaporításukat a virágok beporzásából keletkező magból, vagy a törzs tövén fejlődő új növénykék elültetésével végzik.
 

Magyarország éghajlatán nem lehet az Aloe Verát,  kertben nevelni. Az aloék + 5-6 °C-nál hidegebbet nem bírnak ki! A cserépben nevelt aloék nemcsak gyógynövények, hanem szép, hangulatos dísz- és szobanövények. Az aloé vera lakásban tartásával tisztább lesz a levegő.
 
A cserépben nevelt aloék szabadban a napos és félárnyékos, kissé nedves helyeket kedvelik. A szabadban tartott növényt  hideg beköszönte előtt vigyük a lakásba. 
 
A talaj homokos, és jó vízáteresztő legyen, ámbár én trágyázott földben nevelem őket, és meglepően gyorsan nőnek. 
 
Tavasszal 20 °C körüli hőmérsékleten magról is vethető, viszont az anyanövény oldalhajtásokat hajt (sarjak) amelyek, ha már pár centiméteresek, újra ültethetők. A hajtásokat nyáron távolítsuk el. 
 
Nem kell finomkodni, csak vegyük ki a cserépből a növényt, rázzuk ki a földet a gyökerek közül, és válasszuk le a sarjakat.
 
 Ezt követően ültessük el a növényeket cserepekbe, esetleg virágládába. 
 
Az  erős gyógyhatása a 3-5 éves növényekben már kialakulhat. Élettartalma az aloénak körübelül 12 év.
 
Az aloék közül csak egy-egy fajta rendelkezik gyógyhatással.
 
Az aloe vera sokfélesége:
 
Sebgyógyító
Allergia csökkentő
Antibakteriális
Gombaölő
Vírusölő
Mikróbaölő
Vérzéscsillapító
Csökkenti a vér zsírtartalmát
Tágítja a véredényeket
Béltisztító
Székrekedés ellen javallott
Tágítja a finom hajszálereket és tisztítja a vért
Gyulladásgátló
Hámszövetképző
Hidratáló hatású
Javítja a szívműködést
Heges sebek, égések, sugársebesülések gyógyulását segíti
Csillapítja a köhögési ingert
Erősíti az immunrendszert
Csillapítja a viszketési ingert
Fájdalomcsillapító
Javítja a látást
Eltávolítja a szennyező anyagokat a szervezetből
Szabályozza a cukorszintet
 
Ennek a növénynek 75 különféle összetevője van.
Az okosok  szerint egyszerű, jelentéktelennek tünő küllemének ellenére a levél 75 különféle összetevőtje van, vagy tartalmaz. Több nagyobb csoportot  különböztetünk meg.
 
1. A lignin – Fás az anyaga. Ez a zselében található cellulóz nem rendelkezik gyógyhatással, viszont beszivárog az emberi bőrbe, majd bársonyhatást kiváltva ezzel.  Nem semmi ugye?
 
2- A szaponinok – Antiszeptikus hatású. Ez viszont szappanszerű anyagot képez, akkor, ha  vízzel keverjük. Tisztító, fertőtlenítő hatást tulajdoníthatanak neki.
 
3. Az antrakinonok – , Érzéstelenítő, fájdalomcsillapító valamint gombaölő, vírusölő. Az antrakinonok meglehetősen erős fájdalomcsillapító hatással is rendelkeznek. Azt is kimutatták róluk, hogy gátolják a baktériumok, vírusok, gombák és élesztőgombák szaporodását. Mindazonáltal természetes hashajtóként tartják számon (rotty). Régen az állatoknál használták hashajtó, és purgáló hatása miatt. 12 típust találjuk meg nedvében.
 
4. Krizofánsav és emodin: Ezek a vegyületek kiváló hatásúak egyes bőrbetegségek, mint például a pikkelysömör és a tarlósömör esetén.
 
5. Fahéjsav: Segít lebontani a bőrön található elhalt szöveteket.
 
6. Antracén: Az antracén dimetil-szulfoxiddá alakul át, természetes gyulladáscsökkentő, kiváló a csontozat és az izomrendszer gyulladásos bántalmai, az izületek, inak, szalagok és izmok sérülései ellen.
 
A megjavult anyagcsere az egész testre hatással van és ennek következtében óriási energiával látja el a szervezetet.
 

Ásványi anyagokat is bőségesen tartalmaz az  aloe vera barbadesis miller, kalcium, mangán, nátrium, réz, magnézium, kálium, cink, króm, vas, de található bőven vitamin is, mint pl. a A-, C- és E-vitaminban, B1-B2-B6- B12-vitamint, niacint, és folsavat is. Tartalmaz aminosavakat, enzimeket, cukrokat, szterolokat is. Ezek bizony kellenek a testünknek. Sokkal,de sokkal jobban működik a szervezetünk, ha ezeket az anyagokat megkapja. Jobb lesz az emésztésünk, a koleszterinünket is szinten tudjuk tartani, de csontjainknak is szükségük van ezekre. Na, és a szépségünket is megtudjuk hosszabbítani. Hiszen mindenki tudja, hogy a szépség mulandó, de ezzel a növénnyel kitoljhatjuk az éveket.
 
Így nem is lehet kérdéses a szépségünk, egészségünk, hiszen mindenhez hozzájutunk, amire szervezetünk megfelelő működéséhez igényt tart. De ne feledjük azt sem, melyek szintúgy nélkülözhetetlenek testünk esszenciájához, elősegítik az emésztést, a koleszterin szinten tartását, illetve a csontok struktúrájának megalapozását.
 
Az aloé verában  előforduló cukrok hatásai:
 
Az emésztőcsatorna falán bevonatot alkotva csökkentik a bélből felszívódó toxinok mennyiségét is.
Elősegítik az emésztés során lebomló cukrok, aminosavak és zsírsavak felszívódását.
Megszilárdítják a sejtmembránokat, mely által  csökkenti azok átjárhatóságát a vírusok  számára.
A cukrok síkosító hatást fejtenek ki az izületekben. Befolyásolják az izületi nedv termelődését, és összetételét.
Javítja a sejtek közötti folyadékáramlást.
Elősegíti a tüdőben a gázcserét, ezáltal enyhíti az asztma tüneteit.
A mannóz-2 nevű cukorról kimutatták, hogy fontos szerepet játszik a sebgyógyulásban.
 
Nagyon kis mennyiség, viszont a hatás hatalmas!
Ámbár a dolgok érdekessége, hogy a növény  99%-ban vízből áll, ilyen elven a fennmaradó 1%-os vegyi anyagtartalom nagyon kis mértékűnek tűnhet, mely hatékonyságát illetően hitelét vesztheti, viszont ennek semmi alapja nem volna, ugyanis mindezek mellett bizonyítottan hatásos az úgynevezett együttműködő hatásoknak köszönhetően.
 
Mitől függ a  hatóanyagok mennyisége, és minősége? A talajtól, az éghajlati viszonyoktól, és a termesztés módjától.
 
Hol van a levél "húsa"? A belső levélrészben. Ez tartalmazza a nyálkás, zöldes aktív gélt és nedvet, mely az aloé legértékesebb része.
 
A gyógyszeripar így használja fel a frissen leszedett aloé leveleket: 
 
Azokat leveleket melyeket frissen szednek le, sajátos szaguk és erősen keserű ízűek. Álltalában 4-5 évesen, de már 3 éves kortól szedhető az aloé levele. Az alsó levelek 15-45 cm hosszúak, és 0,8-1.5 cm vastagok. A leveleket októbertől, novemberig begyűjtik. A gyorsan oxidáló gélt a levél lemetszése után hat órán belül fel kell dolgozni, különben a poliszacharidok a hatásukat igen gyorsan elveszítenék.
A leveleket mossák, majd a felületüket szárítják ezt követően aprítják és préselik. Az így kinyert Ievet konzerválják, esetleg azonnali gyógyhatású készítmények gyártására használják, vagy bepárolják a megfelelő sűrűségig, így az magától megkeményedik. Ez a termék a  gyakorlatban szabur néven ismerik. A szabur viszont  sötétbarna, sajátosan keserű ízű, kellemes illatú anyag.
 
Hogyan használjuk a leveleit?
 
Belső használatra  legalább 98 százalékos aloe vera tartalmú levet vásároljunk.
Ahhoz, hogy aloe vera zselét tudjunk "varázsolni" a levélből, a növény külső, húsos leveléből vágjunk le egy akkora részt, amekkorára szükségünk van. Mossuk meg a darabkát (sima vizzel, nem mosószeres vizzel), vágjuk le mindkét szúrós élét, majd hámozzuk meg. A levél külső bőrszövete alatt lévő sárgás, nyúlós aloe latexet is próbáljuk eltávolítani pl. folyó vízzel, míg egy tiszta, áttetsző zselédarabot nem kapunk. Ezután már akár szétrághatjuk, vagy akár a bőrre kenhetjük.
 
Az aloe vera és annak hatása 
 
1930-as években, amikor a röntgensugarakat először használták terápiaként a rák ellen, a páciensek a magas sugáradagtól égési sérüléseket szenvedtek, majd amerikai orvosok a megégetett helyekre aloe vera gélt, az aloe vera növény leszedett leveleit helyezték, mellyel hatalmas sikereket értek el e gyógymód alkalmazásával.
 
Az aloe vera hatásfokát még nem támasztják alá szilárd tudományos bizonyítékok, ennek ellenére alkalmazzák tüdőrák, afta, 2-es típusú cukorbetegség, száraz bőr, HIV-fertőzés, Lichen ruber planus, Colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás), sebek gyógyítása, bőrégés és fekélyek kezelése esetén is.
 
Az aloe vera hatása a sejtekre:
 
Az acemannon az egész test minden sejtfalában elraktározódik, ami egy védőfalat képez és az egész szervezet védekező képességének erősítését váltja ki.
 
A sejtek aktivitása megerősödik, mivel az acemonnon minden sejtet átvilágít, növeli frekvenciájukat, amely fizikai mérésekkel is igazolt.
 
Így lesz a teljes védekező rendszerünk aktivizálva: monociták, makrofágok, T-falósejtek, antisejtek és védekezősejtek.
 
Az acemannon segít a makrofágok, idegenproteinek (allergiakiváltók) gyorsabb eltávolításában.
Ezen kívül a fehérvérsejtek úgy megerősödnek, hogy a legagresszívabb vírusoknak is ellenállnak.
Az acemonnon jelentősen javítja a sejtlégzést.
Ennek következményeként az egész anyagcsere aktivizálódik, és a méregtelenítő funkciók javulnak.
Kineziológiailag vagy radiológiailag a szervezetben egy jelentős energiaszint növekedést állapíthatunk meg.
 
Az aloe vera és a bél, bélflóra:
 
Az aloe vera eltávolítja a kémiai mérgeket, amelyeket naponta kiürítünk éppúgy, mint a bélben lévő salakanyagokat.
 
Ezáltal kitisztul a bél, mozgásnak indul (az allergia okozói idegen proteinek a vastagbélbe vezeti el) és minden vitamin és nyomelem optimálisan fel tud szívódni a bélfalról.
 
Az acemonnon immunerősítő a vírusok, baktériumok, gombák és paraziták ellen.
 
Az aloe vera rendszeres bevitelétől az ezidáig savanyú bélrendszer lúgos lesz és
így segít a candida nevű gomba túltengésének megakadályozásában és az emésztőszervek természetes baktériumflórájának újratermelődésében.
 
Ez igen fontos, mivel a bélnek, a mi legnagyobb immunrendszerünknek a működése sok embernél gondot okoz.
 
Egy cukorban, szénhidrátban szegény diétában is segítséget nyújt az aloe vera gél, magas, friss táplálék-tartalmának köszönhetően.
 
 Az aloe vera hatása és a csontvelőre, ízületekre, porcokra, szalagokra:
 
Mivel az acemonnon elraktározódik a sejthártyában, védi a csontvelőt a kórokozóktól.
 
Az acemonnon tehát alapvető fontosságú a sejtek számára, így a bőr, véredények, inak, ízületek, porcok, szalagok és a csontok számára.
 
Az acemonnon gondoskodik arról, hogy elegendő nedvesség jusson az ízületekbe, továbbá megelőzi az ízületi betegségeket (kopás) és gyulladásokat.
 
Segít a reumatikus panaszoknál is.
 
Ez a hatás néhány nappal az aloe vera alkalmazása után jelentkezik.
 
Az aloe vera hatása az immunrendszerre:
 
Az acemonnon nemcsak az immunredszerre van erősítő hatással, hanem a poliszacharidok csoportjára is.
 
Közvetlen hatással van az immunrendszer sejtjeire, aktivizálja és stimulálja az idegen testekért felelős sejteket.
 
Méregtelenítő hatású, támogatja a vese és a máj működését, segíti a toxinok kiürülését és erősíti a bélflórát. Ezáltal az Aloe vera hozzájárul a tápanyagok megfelelő felszívódásához.
Hatékony hashajtó, a bélmozgások fokozásával, és a bélműködés szabályozásával elősegíti a salakanyagok alapos kiürülését.
Óvja az emésztőrendszert, hatóanyagai a bélfalra tapadva védőréteget hoz létre, amely megakadályozza a káros anyagok lerakódását. Az Aloe vera csökkenti többek között gyógyszerek szedésének mellékhatásaként fellépő gyomorégést és székrekedést.
Erősíti az immunrendszert, az Aloe verában található gyulladáscsökkentő acemanan antivaralis fokozza a rákos sejteket megsemmisítő fehérvérsejtek termelődését. Főként a vastagbélrák, a prosztatarák, a petefészekrák, a tüdőrák és az agydaganatokkal szemben hatékony.
A kemoterápia kiegészítő kezeléseként alkalmazva, az Aloe vera fogyasztása csökkenti a mellékhatásokat, elsősorban a hajhullást és a hányingert.
Kozmetikumként is hatékony
 
Ezen kívül pozitív hatással van minden olyan betegségre, amely valamilyen összefüggésben van az immunrendszer gyenge állapotával, pl: rák, szklerózis-multiplex, allergia, AIDS.
 
Súlyosan beteg AIDS-es pácienseknél, akiknek az immunredszerük nagyon legyengült volt, amerikai kutatók hihetetlen eredményeket tapasztaltak az aloe vera alkalmazásával.
 
Az elért pozitív eredmények:
 
Csökkent a láz
Megszűnt az éjszakai izzadás
Lecsillapodott a fertőzés
Megszűnt a hasmenés
Visszahúzódtak a nyirokcsomók
Klinikai kísérletekben azt is igazolták, hogy a herpesz és a nátha vírusa az aloe vera hatása által kiküszöbölhető.
Az aloe vera alkalmazásával kutyáknál és macskáknál a tumoros szövetek kezelésénél a daganatok zsugorodását lehet észrevenni.
Leukémiés macskáknál is alkalmazták az aloe verát, ahol a kezelt állatok 71%-nál 12 hét után javult az állapot.
Több tudományos kísérlet alapján bebizonyították, hogy az aloe vera erősíti az immunrendszer ellenálló képességét és szabályozza a testfunkciókat.
 
Az aloe vera a mindennapi élet apró problémáihoz is segítséget nyújt:
 
Csodaszer az égési, vágott sebek, bőrkiütések kezelésében.
 
Élsportolóknak:kificamodáshoz, ránduláshoz, ingyulladásra.
 
A hölgyek használhatják szépségmaszk elkészítéséhez, arckrémként estleg a hajuk ápolásához.
 
Aloe vera receptek: 
 
1.
 
A 4-5 éves aloe alsó leveleit tőből vágjuk le, vagyis törzsénél. Papírba csomagoljuk majd 18 napra száraz, hűvös, sötét helyre helyezzük. A tárolás követően a leveleket vízzel  megmossuk, majd töröljük szárazra, utána késsel apró darabokra szeleteljük. Ezt követően tányérban, üveg, esetleg porcelán mozsárban eldörzsöljük. Az összetört aloéra forrásban lévő vizet öntünk: 100 gramm aloéra 30 ml-t, és két órát állni hagyjuk. Ezután a masszát lassan forraljuk fel majd 3 percig enyhe forrásban tartjuk. A levet gézen, vagy szűrővásznon leszűrjük, és a szűrt levet még egyszer 5 percig forraljuk. Tiszta, kiforrázott üvegbe öntjük a kész kivonatot majd tiszta dugóval lezárjuk. Az üveget sötét, hűvös  helyen tároljuk akár 4°C körül hűtőszekrény ajtajában, vagy pincében.Így adagoljuk felnőtteknek: 1 evőkanálnyi 2-3x naponta, gyermeknek: 10-15 év - 1 kávéskanálnyi 3x naponta 5-10 év - 1 kávéskanálnyi 2x naponta 1 hónap - 1 év - 5-10 csepp naponta. Hogy hogy szedjük?  45 napon keresztül, majd 1,5-2 hónap szünetet tartunk.
 
A kivonat, ritkán állás közben zavarossá válik. Ilyenkor nem kell megijedni, hanem egy pillanatra felforraljuk, megszűrjük, majd tiszta üvegben tároljuk tovább.
 
Ezzel a  kivonattal már javították és stabilizálták több ezer beteg látását. A kivonattal asztmát, isiászt, gerincvelő gyulladást és erőtlenséget gyógyítottak időskorúaknál is. Megállapították, hogy a kezelés hatására intellektuális képességeik, sőt életminőségük is jelentős javulást mutatott.  Az immunrendszerrel kapcsolatos betegség esetén pozitív hatású az aloé kivonat.
2.
 
Recept a napozás utáni nyugtató, hűsítő aloe gél elkészítéséhez:
 
Az alábbi recept könnyen elkészíthető otthon, így a nyaralásra is magunkkal vihetjük a készítményt.
 
Mennyiség: 50g
 
Hozzávalók:
 
40 g aloe vera gél
0,4 g Solagum gélképző (kb. két késhegynyi)
4 g körömvirágolaj vagy kamillaolaj
4 g panthenol
2 g E-vitamin
3 csepp levendula illóolaj
 
Elkészítése:
 
1.       Egy tiszta pohárba mérjük ki az aloe gélt.
 
2.       Adjuk hozzá a gélképzőt, és erőteljesen keverjük el (pl. kézi mixer habverőjével a legmagasabb fokozaton).
 
3.       Adjuk hozzá egyenként a többi hozzávalót és mindet keverjük jól el.
 
4.       Tároljuk hűtőben és mielőbb használjuk fel, mert nincs benne tartósítószer.
 
5.       Használat előtt rázzuk fel!
 
Ezt a gélt mindenképp érdemes hűtőben tárolni, hogy még inkább érvényesüljön a hűsítő hatás, ezért nem került bele tartósító. 
 
A kis mennyiség hamar elfogy a nyári napokon, és újat keverni sem tart tovább, mint öt perc. Ha valaki mégis inkább tartósítaná, mert pl. el szeretné vinni magával a nyaralásra, akkor 9 csepp Rokonsal hozzáadásával megteheti.
 
 
A PH érték tejsavval történő beállítására nincs szükség ebben az esetben sem, hiszen az aloe vera gél eleve savas kémhatású.
 
3.
 
Aloe vera ital készítés
 
Vágjunk le egy darabot az aloe veránkból, melynek levél éleit, vagyis a szélét szintén vagdossuk le. A levelet vágjuk kisebb darabokra, mivel így könnyebb lesz a következő fontos művelet. Hámozzuk meg a leveleket úgy, hogy a felső vékony bőrszövet alatt található sárgás latex-szerű folyadékot is távolítsuk el.
 
Az aloe latex aloint tartalmaz, fogyasztása pedig hasmenést válthat ki, terhes nőknél pedig kifejezetten tilos, mivel méhösszehúzódást idézhet elő. Menstruáció ideje alatt, szoptatás és vakbélgyulladás esetén is tilos az aloint tartalmazó gélt fogyasztani. A tiszta aloe-gélt viszont bárki fogyaszthatja.
 
Ha lehámoztuk a felső réteget, és az alointól is megszabadítottuk a növényt, akkor egy tiszta, átlátszó aloe zselé darabot kell kapjunk. Öblítsük le, majd tegyük egy turmix edénybe, és ásványvízzel hígítva turmixoljuk össze. A kész turmixot hagyjuk állni egy fél órát, hogy tisztuljon le, és fogyaszthatjuk is.
 

 

 4.
 
Az ekcéma kezelése: segít a méz és az Aloe vera. Az ekcéma rendkívül gyakori, nem fertőző bőrgyulladás, minden tizedik ember szenved valamelyik fajtájától. Bárhol megjelenhet, a leggyakrabban azonban a kézen és a lábon fordul elő. A rendszerint erősen viszkető, ekcéma kezelése nem csak esztétikai kérdés, hiszen a betegség számos kellemetlen, zavaró tünettel jár. Nem kell hozzá más, csak egy friss Aloe vera levél, amit hosszában felmetszünk. A belét kikaparjuk, és közvetlenül az ekcémás bőrre helyezzük a mézzel keverve. Nyugtatja az irritált bőrt, csökkenti a kivörösödést, valamint hatékony fertőtlenítő.
 
5.
 
Arcápolásra, bőr kezelésére káros anyagok nélkül! 
 
Vágj le az aloe leveleiből egy-két-három levelet. Lehetőleg a húsikásabbat vágj, az  egészségesebbek közül.
 
 Ezt követően öblítsd le őket folyó víz alatt, majd a tüskéket egy kés segítségével vágd le. 
 
A levél egyik oldaláról fejtsd le a zöld réteget, végül egy kiskanál segítségével kapard ki a gélt egy tálkába, és kend az arcodra, vagy a kezelendő bőrfelületre. 
 
Az ami megmarad, azt tedd hűtőbe, és használd, amikor szükséged van rá. Körülbelül három hétig áll el a gél.
 
6.
 
Aloe vera gél receptje házilag
 
Hozzávalók
 
Két-három friss aloe vera levelében található gél
 
Természetes olajok: Mandulaolaj- Avokádóolaj- Mogyoróolaj- Lenmagolaj- Dióolaj- Extra szűz olívaolaj-  Kendermagolaj- Szőlőmagolaj (egyik fajta olaj kell)
 
alkohol
almaecet
 
Így készítsük el
 
Először  válasszuk ki a "leghúsikásabb" leveleket, majd hosszabban vágjuk fel úgy ,hogy csak a felső réteget vágjuk fel, a gél felett. Egy kanál segítségével vegyük ki a benne lévő gélszerű anyagot, de le is fejthetjük a gélről a zöld levelet. 
 
Egy tálba rakjunk egy evőkanál olajat, majd adjuk hozzá a levélből kinyert anyagot, és keverjük össze, majd adjuk hozzá az almaecetet és az alkohol.
 
Ismét keverjük össze jó alaposan, és már kész is vagyunk! 
 
Az így elkészített gélt tárolhatjuk hűtőben. 
 
A kész gél akár két hónapig is képes megőrizni a minőségét.
 
Nem muszáj azonban hozzáadnunk semmit, elég, hogyha a kinyert anyagot tároljuk hűtőben, de ez csupán két hétig őrzi meg a szavatosságát. 
 
Ha immunrendszerünk erősítésére szeretnénk alkalmazni, akkor étkezés előtt naponta háromszor, üres gyomorra egy kanállal vegyünk be három héten keresztül! 
Boltban nem érdemes megvenni! Jobb nem lesz, viszont sokkal drágább!
 
Dudás
 
 
Címkék: Aloé vera barbadensis miller, recseptek, méz, segít, ekcéma, sm, felső rétég, tiszta, aloe-gél, gél, aloe
 
Tartalom

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease ⊱ Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!